اگر پی در پی دچار ترک خوردگی ، پوسته شدن و خشکی لب می شوید ، بهتر است به پزشک مراجعه کنید اما روش هایی هم هست که می توانید خودتان به درمان و پیشگیری از این مشکل کمک کنید.

از بیرون رفتن در هوای خشک و گرم و آفتابی تا حد امکان خودداری کنید یا اینکه با خود به اندازه کافی آب خوردن به همراه داشته و حداقل 1/5 لیتر در روز آب بخورید.

در زمستان بهتر است علاوه بر استفاده از شال و پوشاندن صورت با آن ، با وازلین یا پمادهای ویتامین آ لب خود را چرب کنید. بهتر است از برق لب ، روغن یا رژهای مخصوص مرطوب کننده لب که ضد آفتاب هم هستند ، استفاده کنید.

برق لب هایی که نرم کنندگی بیشتر داشته و در ترکیب آن از فلزاتی چون مس استفاده نشده باشد ، هم مفید هستند. معمولا اجزای مرهم هایی که مخصوص لب هستند از آلوئه ورا ، عسل ، بابونه ، روغن بادام ، روغن گل سرخ ، لانولین ، وازلین ، موم ، روغن زیتون ، کره کاکائو ، موم زنبور عسل ، لیمو و ویتامین ای و ث ساخته شده اند.

از ژل یا رژهایی برای لب استفاده کنید که مواد آن طبیعی تر بوده و مواد حساسیت زا و معطر کمتری در ترکیب آن به کار رفته است.

به اندازه کافی میوه و سبزیجات بخورید. کمبود ویتامین ها به خصوص ریبوفلاوین ، می تواند باعث ترک خوردگی گوشه لب ها شما شود.

عادت لیس زدن و گاز زدن و کندن پوست لب هایتان را کنار بگذارید.

هنگام خرید محصولات آرایشی مانند صابون ، رژ و کرم از استاندارد بودن آن مطمئن شوید و سعی کنید از محصولاتی استفاده کنید که کمتر حساسیت زا بوده و به اصطلاح هایپو آلرژن هستند. خانه خود را به خصوص در زمستان که بخاری روشن است ، مرطوب نگهدارید. برای این کار می توانید یک کتری روی بخاری گذاشته یا از بخور استفاده کنید.

سیگار مضرات فراوانی برای شما دارد که خشکی و ترک خوردن لب یکی از ساده ترین آن هاست ، پس به بهانه ترک خوردن لب هم که شده سیگار را کنار بگذارید.

هیچگاه پوست لبی را که خونریزی و عفونت دارد نکنید.

اگر خشکی با چرب کردن رفع نشد با توجه به علت خشکی و طبق توصیه پزشک می توان از داروهای کورتون ، آنتی بیوتیک ها و ضد قارچ ها استفاده کرد.